Ünnepi előkészületek állattartóként

Ünnepi előkészületek állattartóként 

 

Készíts jól átgondolt bevásárlólistát… vaaagy random félhullán ess be a boltba és vedd meg az utolsó pillanatban amit a többiek hagynak. 

Rohanj haza, elégedetten vedd szemügyre ruházatod, ezúttal ne öltözz át játszósba, felesleges. A futtában betömött áruházi gyorspékáruból már a homlokodra is jutott. Simogasd meg a kutyát, hiszen csak lenyalja rólad a felesleges stresszt.

-tétova mozdulattal törd szilánkosra a műanyag vödröt, mikor  a jég kicsit jobban kapaszkodik benne. Hasonló érzelmeket gyújt benned mint a fenyőfa talp faragás, csak ez igzibb. Simogasd meg a cicát, épp a lelkedért küzd az ördöggel.

–  Ne kapkodj, csak ízlésesen az öltözködéssel estére! A gumicsizmához ilyenkor illik jobban hozzáöltözni. A sár és latyak alapkellék, de jusson az arcodra is amikor megfarolsz a talicskával. Make up letudva. Simogasd meg a malacot nyájasan, a szerencsédhez kelleni fog.

– Abrakot sem keverünk szenteste csak úgy lassan, tűnődve, fánglizgatva. Neeem. Jóóvanaaaazúgy, szemmel méred aztán vered is, mikor melléborul.  Máskor ráérsz, de most a halászlé sült hallá lesz ha nem sietsz. Az se rossz, csak furán néz ki. Simogass meg egy kecskét, helyetted is önzetlenül porszívózik.

– Olvaszd ki az ünnepi menühöz a húst, vagy majd holnap ráér. A hal már úgy is sül a fazékban. Szaladj ki újra, itass meg még gyorsan. Simogasd meg bárányt, az ártatlanságodért.

– Vágtázz vissza a házba, öltözz kellemesbe, teríts, takaríts, díszíts. Simogasd meg a párod, a szerelemért.

– Vedd elő a legszebb mosolyod, ölelj, kacagj, mintha nem lenne holnap. Simogasd meg a gyermeked, a végtelen szeretetért.

– Aztán ha mindenki elcsendesedet, ülj le, nézz magadba, csak is magadba. Simogasd meg a lelked. Ne fukarkodj, adj amennyit csak bírsz.

 Jusson belőled újra a legfontosabbaknak …jövő Karácsonyig. 

Vélemény, hozzászólás?