Az ivarzás 10 jele kecskéknél

 

 

A legtöbb kecsketartó megtapasztalta már, hogy ha a kecske szexre vágyik, akkor azt vagy így, vagy úgy, meg is kapja.

A bakok nem túl szemérmesek, ha arra nyitott lánykával sodorja össze őket a Sors. A parfüm, a kivont kard alapfelszereltség és mint a kamasz fiú az első házibuliban, nem győz betelni a látvánnyal…illetve neki elég a látvány is, hogy a kard elsült pisztollyá váljon. Sokszor. Az, hogy hova lő vele, már számára teljesen mindegy. Az lehet a kecskelány, a saját homloka, esetleg a hajad is. 

Hogy a gödölyék, anyák hogyan is mutatják ki a szerelmet? Ez bizony, ahogy nálunk nőknél, úgy a kecske hölgyeknél is igen sokféle lehet.

Szende, féltékeny, hangos kiabálós, suttogós, vadas-harapós, romantikus, vagy éppen mindenkitől menekülős, esetleg szexörült? Nem probléma, bármelyik megeshet egy kecskenyájban. De a jó hír, hogy egy igazi kecskepasi ebből nem csinál problémát. Meg se akarja különösebben érteni, mert nem az a filozófus alkat és a pszichológia sem köti le. Nekünk, gazdáknak azért nem baj, ha pár jelet azért észreveszünk. 🙂

 

Az ivarzás 10 jele íme: 

1. A “dumagép”

Az egyik legjellegzetesebb ivarzás jel, a panaszkodó, jajgató, egyes fajtáknál akár sikoltozó, de minimum óbégató ének. A repertoár széles:  Fásy Zsülikétől Marilyn Mansonig bármi.

 A szomszéd ilyenkor telefonál:

– Tán’ ölöd a kecskét Angyalom? 

-Áh, dehogy, csak dugunkvan:) 

Ez egy szem kecskénél is elég félelmetes lehet egy szomszédnak, de nálam van hogy egyszerre 20-30 érzi úgy, hogy az egész világ tudtára szeretné adni mennyire nagyon be van szerelmesedve. És dalban mondják el. 

2. Farok csóválása

A második legszembetűnőbb jel, amikor a párzásra kész kecske apró mozdulatokkal gyorsan rázza a farkát. Olyan mint mikor a rajzfilmekben a nők a szempillájukat rebegtetik, csak ők úgy döntöttek, a farkinca szexibb. Egy kis popóriszával kombinálva, nincs az a bak amelyik ne venné észre.

 

3. A farok ragacsos lesz

Amikor az anyakecske rákezd az ivarzásra a hüvelyből többnyire átlátszó, vagy picit fehéres-rózsaszínes váladék folyik, ami sűrű és ragadós, a sok riszálástól szépen rá is tapad a farok szőrre. 

4. Tejmennyiség csökkenése

  1. Amikor kezdetét veszi a nász, a fejős kecske tej mennyisége végleg vagy csak átmenetileg csökken, de ezt fogod a legkevésbé sajnálni, sőt néha nem is bánod, mert hamarabb szabadulsz. Nem akar feljönni a fejőállásra, vagy csak kergetőzni támad kedve, mert az szerinte olyan nagyon romantikus hajnalban vagy késő este. Esetleg éppen ellenkezőleg, ellenállhatatlan vágyat érez rá, hogy kísérd oda, együtt menjetek fel, lehetőleg simogasd vagy puszizzatok közben és míg ő hozzád bújik – persze az előzőleg átitatott bak parfümöt rád kenve- lesi a kívánságod. Ha be akarod fogatni a fejét, vagy csak a tőgyéhez szeretnél érni, keserves nyafogásba kezd, hiszen elviselhetetlen magányérzet veszi elő, hogy ott merészelted hagyni (iiigen, az 5 centi is látótávolságon kívül van) és nem lát. Meg különben is, miért vagy ilyen otromba, hogy csak úgy nem simogatod tovább legalább 10 másodperce. Ha szerencséd van nem csöpögteti le a kezed a pérából folyó ilyen vagy éppen olyanabb lötyivel (attól függ előtte vagy utána van a fejés) . Ha mégnagyobb szerencséd van nem is pisil le. Ha a legszerencsésebbek között vagy, baromi gyorsan végeztek és nem szakad be a dobhártyád, mert persze hogy tudnod kell, mennyire hiányzik neki a szerelem…meg te is… az egész világ is. Ha otthagyja az abrakot, ne kattogj rajta, szerintem van, hogy észre sem veszi, hogy abrak van előtte. Igazából néha azt sem tudják előre vannak e vagy hátra, így nem is csoda.

5. A leszbosz-buli

Ha nincs bak a közelben, de jön a szexihlet, a lányok nem esnek kétségbe. Egymást szagolgatják, egymásra ugranak, sőt még imitálják is az aktust. Farkincát félrecsapják és az éppen aktuális domina-cica a pisimintát ugyanúgy lecsekkolja ahogy egy bak csinálná. Elszórakoztatják egymást egy darabig. Ha kisgyereked van ezt még kimagyarázod valahogy….improvizálni kemény, de nem lehetetlen.

6. A tettrekész bak

Ha a csajok közzé – ahol csak az egyik is a szerelmet fontolgatja okos kis fejében- engeded a bakot már a bejáratnál felveszi a Szexisten pózt. Ott azért már vigyázz, ha szarva van a legénynek, mert nem rosszból, de ő már el is veszíti a józan ítélőképességét és kicsit megszúrkálhat, vagy csak lefejel lazán, mikor hogy. A suta is odadobhat a falnak úgy, hogy nyekkensz, de ha ügyes vagy csak lehokiz, esetleg a hajadat tépi, vagy úgy tesz a sarokba, mintha csak egy marék szar lennél. Ne pánikolj, fogalma sincs, ki vagy, igazából nem is lát, nem is érzékel téged. Neki már csak a p.navizit jár az eszében.  Brümmög, nyelvét öltögetve, csapkodja a mellső patáit a földhöz és már el is durran a szerszám, vagy ha tudja még tartani, csak lepisili a fejét, esetleg leszopja magát. Nyilván nincs keze, hogy egyéb módon rendezze a túlcsordult zacsit. Hogy ezt a melletted álló gyermekednek hogyan magyarázod el? Szerintem gyakorold előtte, mert kérdése az lesz bőven. Ha tehát a bakod bejut az amazonok közzé és fel van dúlva, lázasan keresi a legjobb numerát, aztán ha megtalálja akkor egy rövidke násztáncot nyomva meg is rendezi a szezonnyitó vadas bulit. Az ugrás lehet elsőre nem sikerül, főleg ha fiatal a kis kufirc bajnok, de a másodikra már általában betalál a lyukba. Ekkor fejét hátradobj, az anya kecske pedig összerántja magát, ki ne pocsékolódjon a portéka.  Aztán tovább brümmög a bak, mint kisfiú aki új dömpert kapott szülinapjára. A bakocska mellső lába és feje elkezd erősen ragacsos lenni…és nem, az nem zselé. Szerintem ne is fogd meg ha nem muszáj, mert egy hirtelen tanyaelhagyást igénylő akció, mint őszi szülői értekezlet, vagy csak egy egyszerű vásárlás nem lesz, -hogy is mondjam,- illatos művelet. De nagy előnye, hogy senki nem akar marasztalni még egy picit sem a szülőin, a boltban pedig még a bekeseredett banyatankos néni is előzékenyen odaenged a pénztárhoz. Ez nem a kisugárzásod miatt van…bár lesz aki sugárba hány majd utánad. Szóval a bak fejét ne fogdosd, akkor sem, ha te már nem érzed a szagokat, mert a szappan nem hozza le,de mindenki más érzi, ebben biztos lehetsz. Zárt térben különösen büntet a jelenléted. Azt csak ellenséggel csináld meg. 

7. A “rongyos” módszer

Ha elmarad a leszboszi buli és a bak nincs csak kicsit messzebb tettre kész állapotban de szeretnénk kideríteni, melyik leányka ivarzik, vagy csak szeretnénk meghozni az ihletet náluk, akkor egy aktív bak fején megdörzsölt rongyot (mert a rongy mindenre is jó ugye) zárható dobozba vagy vödörbe rakhatjuk és átvihetjük a hölgyeknek. Azonnal mutatni fogja a jelek egyikét az a lány akit lázba hozott a kölni, de megeshet, hogy csak másnapra indul be a csajok valamelyike, miután a feromonok táncba vitték a hormonokat csini kis testében.

8. Gyakori vizelés

Az a lány aki éppen ivarzik feltűnően többet vizel, még akkor is ha csendes ivarzó és magában elmolyol a sarokban. Azért titkon vágyik a fehér vagy éppen barna, esetleg tarka hercegre, csak fél kimutatni. Akik fennen hirdetik szexuális fenevad átlényegülésüket, ők is gyakrabban pisilnek, amit a bak előszeretettel szagolgat felső ajkát felhúzva. Jobb teszt van neki gyárilag beépítve, mint a legpontosabb műszer a világon. Pontosan meg tudja állapítani készen áll e a csajszi a hancurra és hanyadik napon van. Van olyan bak, aki csak illendőségből szagolgat és pont nem érdekli mennyire van befűtve a csajnál…de a kecskehölgyeket nem kell félteni. Tudják hogyan szereljék le a faragatlan trógert. Szex csak akkor lesz ha a csajnak is van kedve. Ellenkező esetben a kecskehölgyek előszeretettel harapnak a zacsiba. Bár ezt megteszik néha akkor is amikor féltékenyek a másik kecske lányra. Ha nincs rivális, csak nyalogatják. Még nem jöttem rá miért, mert a bakot csiklandozza, de legalábbis nem érti minek a 69-es időhúzás, inkább már belecsapna a lecsóba.

9. Amikor a lány udvarol

Megesik, hogy több, egyszerre szerelmes lány verseng a bakért. Ilyenkor az ivarzó leányka igyekszik szorosan hozzábújni a bakhoz és hozzár dörzsöli a fejét, erotikusban harapdálja a fülét, vagy puszilgatja a brét. A bak egyik ellen sem szokott tiltakozni, sőt, ha egyszerre több csaj csinálja, csak hanyagul lövöldöz a levegőbe és a fején megjeleni véled a Mennyország feliratot. Egy férfi ismerősöm egyszer csak ennyit suttogott: “irigylem a krapekot”. 

10.  Az anya személyisége megváltozik

Hát ez enyhe kifejezés. Az agresszív, mindenkit pépesre verő, bandavezér átmegy Playboy nyusziba, az addig szende rangsor végén szédelgő kiscsaj pedig egyszerre levedli addigi lúzer jelmezét és kijön belőle a vadmacska. Üt, vág, harap és úgy küzd a numeráért, mintha nem lenne holnap. Enyhén megbicsaklik hát a személyiségük, de nyugi, 3 nap és minden a régi lesz. 🙂

 

+1. A csendes ivarzó

Ő az aki a fentiek egyikét sem mutatja. Ha nem kézből pároztatsz, nincs baj, mert a bak megérzi. Ha kézből pároztatsz, akkor viszont Neked kell kifigyelned, mikor gerjed a bak rá is. Nem lehetetlen feladat, de ha nem vagy biztos a dolgodban, még 2 hónapig tarts a bakkal az anyákat, hogy a lemaradó lánykákból biztosan leendő anyukákat csináljon.

Vélemény, hozzászólás?