Nélkülözhetetlen női szerszámosláda kecsketartóknak

Nélkülözhetetlen női szerszámosláda kecsketartóknak

 

 A kisebb és nagyobb létszámos kecsketartók között szép számmal találunk nőket. Sőt! Aztán ugyanezen nők gyakran vagy mindig maradnak magukra a kecskékkel. Ez persze egy laikus kecskét szeretgető külső szemlélő számára akár még romantikus életvitelnek is nevezhető, de a valóságban egy halom, 3 éves gyerek szintjén lévő, makacs, öntörvényü, szabályt el nem ismerő kis huncut állattal vannak egy udvarba zárva. 

A kecske pedig, saját értékrendje és kifogyhatatlan kiváncsisága szerint cselekszik és nem érteni magyart.

Neki be kell dugnia a fejét a legkisebb lyukba, le kell döntenie a korlátokat, szét kell szaggatnia a kerítést, ki kell a másikkal fejelni a falat, le kell tépni az ajtót,vagy éppen lelépni a szomszédba. Ezért mindig szükség van valamilyen szerszámra, persze a két kezünkön kívül.

A nők találékonyságban és problémamegoldó kèpességben verhetetlenek, ehhez eszközt is hamar találnak. Itt felsorolom mit mire lehet használni és miért nem baj, ha kifogyhatatlan belőle a készlet.

 

Akkumulátoros csavarbehajtó: Hát ezt a drága Jóisten a nőknek találta fel. Leesett raklap vagy kerítésléc, karámfa, deszka, etetőbe szorult fej kiszabadítása elleni orvosság. Legjobb ha van hozzá pót akkumulátor, mert éjjel nappal bevethető kell legyen. Rövid, közepes, nagy csavar alap hozzá. Legjobb ha egy költöztető doboznyi van. El fog fogyni.

Kalapács: ami nem indul szép szóval, majd beröffen kalapáccsal. A por nem barátja egyik gépnek sem, de mivel nők vagyunk nem fogunk nekiesni szétszedni. Nehogymár! Ha kalapáccsal kicsit ( vagy ha fel van b.szva az agyunk, nagyon) megkocogtatjuk, még kibírja míg egy férfinép oda nem ér. Ha nagyoon kell kocogtatni, vagy odaverni vele, akkor a férfinép jobb ha siet mert egybe nem marad. De csak nőcisen 😂

100as szeg: hasonló funkciója van mint a csavarnak, de ez már a végkifejlet állapot. Akkor használjuk, amikor már a csavar nem elég. Arra is ideális, hogy odaképzeljük annak a kecskének a fejét, amelyik letépte a tetőlécet, vagy arrébb tette  a kerítést 2 méterrel. Míg kalapáccsal vered a szeget lecsillapodsz. 

Bálamadzag: ha mégis lemerült az a k.rva akksis, a pótakksit meg nem raktad töltőre, mert csak, akkor a bálamadzag majd megtartja. Masnira nem kötjük, mert a kecske kibontja. De ha negyvenezerszer idegből körbetekered a deszkát az oszloppal, van esély, hogy addig nem rágják le, míg feltöltöd a csavarbehajtót. Ha a nadrágodból kirágták a gumit és mindjárt leesik, vagy a kelyhet fel kell akasztani, netán le kell fogatni a bálatakaró ponyvát mert mindjárt azonnal jön az eső, arra is nélkülözhetetlen.

Karabiner: világi jó záró eszköz, a lövő, 5 lakat, torlasz, pincefalazótámasz mellé. Nyúzásnál akasztani a lábat is megteszi. Jó ha van picikétől nagyig legalább 10-10  készleten. A karabiner ugyanis olyan mint a kávés csésze. Leteszed, az oszt eltűnik. Pláne, hogy nem tudod hova a rosebbe raktad. 

Lánc: ha nincs bálamadzag, jó a lánc is. Ugyanazt a funkciót látja el de lehet kombinálni karabinerrel. 

Gyorskötöző: Egy baja van a cuccnak, gyorsan fogy. Lehet vele lábat jelölni, vadhálót összebizgerálni, etetőt megfogatni, kaput megtartani míg a zember haza nem ér. 

Rongy: ez egy gyűjtőkifejezés olyan ruhadarabra, ami jól szívja a nedvességet, le lehet vele törölni bármit is és nem baj ha kidobod. Ez általában utcai pólóból játszós pólóba átvedlett, 5 lyukon szelelő, olyan moshatatlan foltos ruha, amit még mindig nincs szíved kidobni. Na majd ha magzatvízes lesz, vagy a kecske ráfosik, kidobod. 

 

Körmölőolló: Ez a keresztneve. Amúgy lehet vele bálahálót, bálamadzagot, trutyis szőrt vágni és mellékállásban soha sem ott van ahol hajnalban, félkómába emlékeid szerint hagytad. Van, hogy ganézásnál előkerül, de ne bízd a véletlenre: vegyél párat. Én a japán acél vékonypengés könnyű metszőollóra esküszök. Olcsó, ronda sárga, így ha leesik is meglátod dög fáradtan is. A zöld hivatalos körmölőolló is jó, de az csak erőskezű, nem feledékeny nőknek való. Vagyis nekem nem való.

Csípőfogó: a csajos körmölőolló amit nem visz, ez majd bírja. Főleg esőmentes időszakban aranyat ér a betonkemény körmöléskor. 

Csillag csavarhúzó: Ha mégis a kalapács helyett a szétszedést választod, mert a pulzátor drága volt, hogy darabjaira verd ( kipróbáltam, sokáig kell ütni, nem éri meg, nem nyugtat meg), akkor azt a nyűves kis szerkentyűt sok icipici csavarocskával rakták össze. Ezzel a csillagcsavarhúzóval tudod kibelezni és kitakarítani. Persze akkor telik meg agyig porral amikor a 3dik csapatot hajtod fel, már hajnalban szauna a fejőhelység és éppen csak 2 kávét sem ittál meg. Laza fél óra és kész.  Előre nézd meg milyen csavarhúzóméret jó és tartsd a ” rongy” mellett. A kezed, homlokod retkes -poros lesz, az idegállapotod  pedig…nos…ne firtassuk. 🤪

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?